click here

Bagaimana nak menyayangi seseorang?

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagalkerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2. Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.
3. Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4. Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

6. Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8. BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9. Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.

10. Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun. suka tak?

Di Samun penyamun VS Assgmt ckg sekolah

Dengan niat baik, nak pergi tolong bekas ckg buat assgmt..
aku jalan kaki, TIBA2.. kau datang tanpa ku undang..
tangan kau paut leher aku, hala pisau kat perut aku...
kau cakap "kasi lu punya wallet ngan hp klu x aku cucuk pisau ni"

nak lawan konfem aku mati, die berdua...
pisau dah konfem kat perut aku, aku gerak teburai perut plak nnt..
ku turut kan semua kata2 mu KELING BERDEBAH!!!
aku bagi wallet yang berisi duit yang aku baru cucuk dari atm..
KAU MMG SIAL!!! time2 aku ade duit la ko muncul...
KELING BABI minx hp, aku cakap hp aku murah..
KAU NAKKAN JugAK...KAU MMG BINATANG..
aku bagi, tapi aku minx simkad..
Saje slow2kan die mane tahu ade org lalu boleh selamatkan aku..
tapi malang mmg xkenal bau... mmg malang mane ade bau pun...
xde org lalu, kau belah tinggalkan aku bersama simkad 2 keping...
wallet aku dicampak xjauh dari lokasi kejadian..
nsb ko x tamak, mane tahu ngan IC aku pun kau nak kebas..
klu x lagi teruk nak kene kuar duit buat IC baru...
Report polis.. dah buat... tapi ape boleh dapat?
dapat kenangan je la...

sampai kat rumah yang nak dituju..
aku diamkan saja..pinjam hp sahabat baik..
asalnya nak call bg tahu kat DIE..
tapi org lain pulak yang gedik angkat..
aku nak cepat smbg kerja, tapi yg ditalian sibuk MAIN2 kan aku,..
dah la aku tgh panas, kau buat aku macam anak patung..
MALASSS NAK LAYAN!! aku putuskn talian ngan nada tinggi..
buat selalu macam tu, BAGUS!! org call dah cakap urgent..
lg nak main2kn aku macam bola.. klu hal tu pasal ade boom kat rumah kau..
dah mmg meletop skali ngan kau, taw x!! BELAJAR bezakan!!
beza waktu main ngan serius...

____________________________________________________________________________

isnin
10am-4pm 8pm-11pm

selasa
11am-3pm 9pm-10.30pm

Rabu
10am-11pm

khamis
10am-8pm 10pm-2am(tido umah ckg)

jumaat
8am(bgn pagi balik mandi)
9am(datang balik umah cikgu)
1pm(g solat jumaat)
2pm (sambg kerja)
6pm (balik mandi kat umah)
7.30pm(kene samun)
8pm(sambg kerja)
11.30 baru siap semua kerja nya..

ape keje nye???
aku buat 8 microsoft word (1 word paling sikit 40 page)
aku create 26 Power point (tuk support element 8 word tu)
aku buat 2 video "lagu buah"
4 perisian aku cipta guna MICROMEDIA DIRECTOR
7 perisian aku muat turun dari internet

dgn ape yang aku belajar dalam diploma..
aku berjaya buat dgn pantas..
nnt aku upload picnye..

SGT PENAT!!
tgn aku Melecet+lebam dah...
_______________________________________________________________


p/s:- Kau sering bicarakan soal hati dan persaan, soal cinta dan ksh syg..
kau yang aku cinta.. aku tatang.. aku rindu akan kau.. xpernah perkataan jemu keluar dari bibir ku ataupun luntur rasa sayang ini buat mu.. cuma kau bertahkta di hati kecil ku.. cuma kau yang bermain diruangan fikiran ku... tapi tiba saat genting sebegini..
cuma 1 kupinta... hadirlah kau redakanlah hati ku ini.. wujudlah kau bunuhkan lah perasaan duka ku ini... muncul lah syg... munculkan lah dirimu buat diriku syg..
kerna aku amat memerlukan mu syg
suka tak?

THROUGH MY WINDOW

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real


I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me
Now there’s me and you, you and me

We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real


p/s:-i will always love you syg..rumah kte kan dekat, dati tingkap kte bley nampak kamu suka tak?

Aku Da Dapat Result...

result boleh la tahan...
aku rase nie paling pandai la bagi aku..
rase bangga ngan diri dapat wat macam nie..

anyway thx for all yan bantu aku dalam part 5..
PART 6 here i come!!!...



p/s;- xsabar nak abes diploma!!! suka tak?

down

So baby don’t worry, you are my only,
You won’t be lonely, even if the sky is falling down,
You’ll be my only, no need to worry,
suka tak?

serabut

dah sampai mase...
dulu aku disana...
sekarang jauh beza...
aku dulu xerti berbicara...
sekarang diam lagi rupanya...
aku dulu lidi..
sekarang dah pergi dari seblumnya..
yang dulu nya dikata xlihat..
yang sekarang entah apa nak..
aku dgn penghuni dunia...
yang pernah dminx x berpulang aku mohon ampun..
yang pernah diapi mohon dilupakan..
yang xsalah apa2 jgn lagi di igt..
lebih lagi aku suka buat..
aku suka makan, tapi ade ke had nye..
aku malas nak berbicara ape..
aku xnak berkata ape..
tapi aku selalu dikalangannye..
buat la apa saje yang aku suka..
aku buat tapi aku yang rase?
ape benda sume nie?
kenape perlu aku...
bila 9 juta dikatakan 1..
bagaimana pulak hendak dibilangkan 7?
cuba mengiran,, jumpe ke jawapan nye?
bila lagu didendang...
telinga sedap macam rendang...
bila swinggum dikunyah byk kali..
masih rase ke gula industry?
kenape ngan post ini?
dah name pun serabut..
yang kau bace kenape??
aku pun xcakap x suro bace..
ekut suka...
nama pun ruang kretivi...
jadi keretif kah aku?? suka tak?

1st paper yang mengecewakan

tgk tajuk pun dah tahu...
knp selalu time kami je macam nie??

time kami la nak tuka soalan..
time kami la soalan susah...
time kami la soalan xde repeat dari pastsem..
time kami la soalan nak uji minda...
time kami la soalan xde dalam notes...

DL? masih punya harapan???? suka tak?

SEMALAM


malan tadi aku kne marah ngan DIE...
sbb ape kne marah...
sbb aku suke tydo awal...

ble dpikir2 balik,
mmg aku suka tydo awal..
sbb tue selalu kne marah...

sayang...
lan bukan x nak tahan mata nie..
klu kte msg dalam keadaan ngantok..
takut lan tetydo...
klu tetydo nnt lagi lagi keadaannye nnt..

sayang...
betul cakap syg mlm tadi..
sejak akhir2 nie lan slalu tdo awal..
kte dapat msg pun skejap je..
sbb lan nak study wat keje itu ini..
lan minx maaf sgt...

sayang....
start dari ari nie,
lan cube tydo lambat pulak..
xnak da jadi macam nie..
lan x ske kne marah..
syg taw kan..

lan cume sayang awk sorang je..
<3 you forever...


p/s:- for me its ok tuk ubah jadi macam mane yang SYG sy suka..
sbb sy suka tgk SYG sy gembira...
kan syg?? suka tak?

Siti Nurhaliza & Datuk S M Salim

Cincin intan bunga selasih
Mari dipakai di waktu petang
Kenapa tuan tak mahu berkasih
Adakah orang akan melarang

Kain sarung kain terendak
Memanglah manis kalau dipakai
Kalau takut dilambung ombak
Jangan berumah di tepi pantai

Menjeling menjeling kubertentang
Mata kita sama memandang
Kucuba kucuba nak bertanya
Siapa diakah namanya

Menjeling menjeling kubertentang
Mata kita sama memandang
Bercakap bertanya dan bermesra
Jangan sampai datang rumah

Tuai padi musim dah tiba
Mari menuai di waktu pagi
Kalau begini malang menimpa
Biar kuturut kata hati

Bunga selasih permainan budak
Daun sehelai dimakan kuda
Bercerai kasih bertalak tidak
Seribu tahun bertemu juga

Kereta kuda pedati lembu
Singgah mari di tepi kuala
Tuan sutera saya belacu
Mana 'kan boleh berganding sama

Burung jelatik sarang kedidi
Sarang tempua sarang berjuntai
Sungguhpun cantik sutera diuji
Belacu juga tahan dipakai

download here
suka tak?

Sayang - I <3 U

Asg dah xde..
f.proj pun dah selesai..
test pun dah abes...

sooowiee...
after balik dari raye,
lan sibuk..
so xpat msg n call selalu..
tapi skrg da bleh back to normal...
..................................................
to all:-
study week x balik..
tapi g picnic kat sagil... nnt aku post.... suka tak?

sape yang bace POST nie Tolong aku!!!!




...Tolong klik/image link di atas...
...kerana setiap klik dari anda amat2 dihargai...
...xsusah pun cuma tolong klik sahaja...
...semoga ALLAH membalas jasa korang tolong aku...

suka tak?

Invest Rm5, 3 Hari dah Dapat Balik



aku... gila duit?? korang x merasa nak beli barang gne duit sendiri bleh la kata aku gle duit... tapi klu korang kat tempat aku, mesti korang buat benda yang same.. susah nak cari duit ni sbnr nye...so aku cari kat internet cara tuk kasi aku dapat sikit pendapatn tuk cover duit aku tuk kegunaan harian...

aku x tahu knp aku masih xpuas hati ngan business internet nie..
benda nie wat aku makin mencari2 yang betul2 bagi aku income yang betul2 stabil..
so skrang nie aku just try benda nie, then benda nie betul2 berhasil, 3 hari je dah dapat balik aku nye rm5 yang aku modalkan... suka tak?

No Post, No Story..




Beri Sekali terima banyak kali dengan E-Jariah.Net!!Klik disini untuk memulakannya!!



RAHSIA MENDAPATKAN PULANGAN YANG BERGANDA TANPA HENTI!! SUNGGUH HEBAT!!

Apabila anda menyertai program ini (dengan pelaburan yang begitu kecil untuk sekali sahaja iaitu RM50…lebih murah drp bayar Astro setiap bulan!), anda akan meletakkan diri anda di tempat yang kelima.
Seterusnya anda akan memiliki website yang serupa tetapi diatas nama anda sendiri (lihat dalam kotak hijau di bahagian paling atas..."Laman web ini milik"..(nama, no kontek dan email anda akan berada di sini). Sekarang anda boleh mula melakukan promosi untuk menggandakan pelaburan anda.,
Di bawah ini saya berikan contoh keupayaan menggandakan pelaburan anda...

Kita ambil langkah yang paling mudah terlebih dahulu. Ajak 5 rakan terdekat anda utk menyertai program ini. Sekiranya anda berjaya mengajak 5 rakan anda, anda telah balik modal. (setiap seorang membayar RM10 ke akaun anda – 5 rakan x RM10 = RM50)

Kemudian, jika setiap seorang dari 5 rakan anda tadi melakukan perkara yang sama seperti anda (semua pasti nak dapat balik modal kan??), hasilnya akan jadi begini:

5 rakan anda menyertai x RM10 = RM50 (anda di level 5…dah balik modal!!)

5 rakan anda ajak 5 rakan mereka = 25 org x RM10 = RM250.00 (anda di level 4)

25 org ajak 5 org baru = 125 org x RM10 = RM1,250.00 (anda di level 3)

125 org ajak 5 org baru = 625 org x RM10 = RM6,250.00 (anda di level 2)

625 org ajak 5 org baru = 3,125 org x RM10 = RM31,250.00 (anda di level 1)

Ini bermakna, jika setiap orang mengajak hanya 5 rakan mereka sahaja, anda akan menjana pendapatan keseluruhan sebanyak RM39,000.00!! Hebat bukan?? Dan semua yang menyertai program ini di bawah anda juga akan berupaya memperolehi hasil yang sama seperti anda dengan hanya melakukan perkara yang sama sepertimana yang anda lakukan. Bukankah benar ini konsep jariah…kita saling membantu sesama kita, dan sama-sama menikmati hasil yang lumayan??

Contoh di atas hanyalah jika seorang cari 5 orang sahaja…cuba anda bayangkan sekiranya anda berjaya memperolehi lebih ramai untuk menyertai program ini. Bukankah begitu ramai pengguna internet di Malaysia hari ini. Berapakah pulangan yang mampu anda perolehi??

Bagaimana nak cari orang???? Saya pasti inilah antara soalan yang bermain di fikiran anda sekarang ini. Sertai forum e-jariah, kerana di sana terdapat pelbagai maklumat tentang bagaimana caranya untuk memperhebatkan promosi anda.
Banyak promosi = Banyak dapat kawan = Banyak pulangan!!

Jangan berlengah lagi!! Jadikan diri anda sebagai VIP bersama E-Jariah dan anda boleh bermula untuk menjana pendapatan yang hebat. Jadi Sila layari :-

http://www.e-jariah.net/qazputra suka tak?

Nieya Bukan FARA

Adoi..
ta taw nak wat macam mane ag..
i know u all nampak i ngan fara..
tapi its not what in ur mind frendz..

JUST TO BE INFORM>>
nieya xde kat uitm segamat...


why i selalu ngan fara..
sbb kami kawan baik..
when i hav prob we share...
its Becoz i trust her and avoid "BACKSTABBER" N "KEPOH"
dah part 5, i tahu mane kawan N yg mane bukan..
once i been STAB sampai ble2 i xcaye kat die dah..
even U lie to me once..
sampai mati i ingt..
Kat IS110 Part 5, ramai gile kepoh, joyah, sibuk jaga kain org,
buat fitnah, crita bukan2, bg tahu buruk org..
so, setakat ni fara org yang boleh dipercayai setakat nie..
N to others why i x pilih u.. U Fikir la sendiri...

Lastly,
to puas kan hati kamu semua..
Hari jumaat, 28/08/09,
i akan bawak nieya g arkib..
hopefully die akan ikut...
sbb pagi tue die baru sampai rumah...
then dah nak bawak die kuar..
mara mak die kang..
but the important thing is,
I TRY TO BROUGHT her there... suka tak?

Jimatkan Petrol dengan Ubat Gegat ??

Memandangkan hari ini harga petrol yang tinggi disebabkan kenaikan harga minyak global dan faktor-faktor lain, maka bermacamlah cara dilakukan untuk penjimatan petrol yang optima. Antaranya menggunakan pil fuel saver. Nampaknya sekarang kereta pun ada pil tersendiri. Kaedah ini memang terbukti berkesan tetapi harga pil itu juga mahal dan kalau dikira tolak campur.. pi mai pi mai tang tu jugak… still kena keluar duit bergelen-gelen.

Baca lagi...

Ok.. sebenarnya ada satu cara istimewa yang diadaptasi daripada penggunaan pil penjimat petrol fuel saver tersebut… Mengikut kajian dan eksperimen oleh sekumpulan engineer syarikat automotive dan benda ni telah pon dibuktikan oleh mereka.. Iaitu kita boleh mengunakan UBAT GEGAT sebagai alternatif kepada penggunaan pil fuel saver. Ubat gegat yang dimaksudkan ialah yang berbentuk pil sebesar ibu jari tangan… yang kebiasaannya kita letak dalam almari atau laci untuk elakkan daripada serangga seperti lipas dan semut. Ubat gegat ini boleh didapati secara mudah dan murah dimana-mana pasar raya dan kedai runcit..

Cara-cara penggunaannya begini yang mesti diikut untuk kesan penjimatan yang optima,

* Pergi mana-mana stesen minyak untuk mengisi petrol dan pastikan memilih jenis unleaded(tanpa plumbum) sahaja.
* Sila buat isian sepenuh mungkin tangki minyak kereta anda.. sebabnya kita tidak mahu ada ruang udara dalam tangki minyak… cuba minimumkan atau kalau boleh tidak ada langsung ruang udara..
* Bila tangki sudah penuh dengan petrol, anda terus memasukkan 2 biji ubat gegat yang berbentuk pil tadi kedalam tangki minyak dan tutup dengan ketat secepat mungkin… tujuannya nak kurangkan tidakbalas dengan gas dalam udara.
* Ok lepas itu anda boleh pandu macam biasa.. dan pastikan anda telah resetkan meter mileage anda kepada zero untuk anda melihat keajaiban hasilnya nanti.

Cara ini telah terbukti berkesan menjimatkan 25%-30% pengunaan petrol oleh kereta anda dan tidak ada kesan sampingan langsung, malahan fungsi ubat gegat tadi adalah 99% sama dengan pil fuel saver yang dijual dipasaran..bezanya cuma bentuk fuel saver yang lebih kecil. Selamat mencuba.. suka tak?

Cara Nak Tahu Hp Anda Ori or XoRi...

Adakah HP anda Original ?

Cara untuk melihat adakah HP kita ori atau cetak rompak adalah melihat no Imei nya.....


Masukkan Kod *#06#


Selepas tu anda akan dapat satu nombor kod yang ada 15 angka :-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5


- Kalau angka no 7 & 8 adalah 02 atau 20 ini bermakna ia dipasang di Emirates yang tidak berkualiti


- Kalau angka no 7 & 8 adalah 08 atau 80 ini bermakna ia dibuat di Germany yang kualiti OK aje


- Kalau angka no 7 & 8 adalah 01 atau 10 ini bermakna ia dipasang di Finland yang kualitinya baik


- Kalau angka no 7 & 8 adalah 00 ini bermakna ia dipasang di kilang asal yang mempunyai kualiti terbaik


- Kalau angka no 7 & 8 adalah 13 ini bermakna ia dipasang di Azerbaijan yang tidak berkualiti dan bahayakan kesihatan.

p/s.. khas utk nokia. suka tak?

Tanda2 Aku Dah Jatuh Cinta Dgn Nieya

Tahukah wanita sekeras mana pun seorang lelaki, lelaki itu akan menjadi selembut kapas jika dia telah jatuh cinta (love) kepada seorang wanita. ;)

Benarkah seorang lelaki yang keras hatinya boleh mengalirkan air mata demi seorang wanita?

Antara tanda-tanda seorang lelaki jatuh cinta (love) kepada seorang wanita :

Love 1. Dia bersungguh-sunguh melakukan sesuatu demi kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

Love 2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

Love 3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

Love 4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

Love 5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

Love 6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Love 7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

Love 8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

Love 9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

Love 10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

Love 11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

Love 12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

Love 13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

Love 14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

Love 15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

Love 16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Love 17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.

Love 18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

Love 19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Love 20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

Love 21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri. (Aku tak sanggup gadai nyawa aku ;) )

Love 22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Love 23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. suka tak?

Tiada Kematian Baru - Utusan

BUKIT MERTAJAM 21 Ogos - Tiada laporan kematian baru membabitkan jangkitan Influenza A (H1N1) direkodkan di negara ini dalam tempoh 24 jam sehingga pukul 9.30 pagi hari ini.

Bagaimanapun, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, sebanyak 380 kes baru dicatatkan dalam tempoh itu dan menjadikan jumlah keseluruhan kes virus tersebut di negara ini kini mencecah 5,876.

Daripada jumlah tersebut, katanya, seramai 1,556 pesakit masih dirawat di 98 buah hospital di seluruh negara.

''Daripada jumlah mereka yang kini menerima rawatan di hospital, hanya 220 daripadanya disahkan positif dijangkiti virus H1N1 manakala 44 orang sahaja yang masih dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU),'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas melancarkan Kempen Pencegahan Penularan Influenza A (H1N1) di Klinik Desa Bukit Indra Muda, di sini hari ini.

Turut hadir pada majlis itu adalah timbalannya, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin dan Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri, Dr. Teh Lei Choo.

Pada majlis itu, Tiong Lai turut merasmikan pelepasan konvoi Jabatan Kesihatan Negeri bagi menandakan bermulanya kempen pencegahan tersebut dengan mengedarkan poster dan risalah mengenai langkah-langkah pencegahan penularan virus berkenaan.

Beliau turut menyampaikan bantuan makanan untuk kanak-kanak kurang berat badan dari sekitar kawasan Bukit Indra Muda.

Dalam pada itu, Tiong Lai juga meminta orang ramai terus mengamalkan langkah-langkah pencegahan yang disarankan oleh kementerian dengan sentiasa memakai penutup mulut dan hidung selain meningkatkan tahap kebersihan diri.

Tambahnya, mereka yang mempunyai tanda-tanda dijangkiti pula dinasihat mendapatkan rawatan dengan segera terutama bagi kumpulan yang berisiko tinggi untuk mendapat wabak berkenaan.

''Saya juga mahu memberi nasihat kepada orang ramai supaya menggunakan bahan pencuci tangan untuk membersihkan tangan dan mengunakan penutup mulut dan hidung semasa berada di kawasan sesak bagi mengelakkan penularan virus H1N1 itu.

''Walaupun, hanya terdapat 0.1 hingga 0.4 peratus kematian, kita mesti menjaga kebersihan diri bagi mengelakkan sebarang jangkitan,'' tegasnya.

Oleh NURUL HUDA HASSAN
huda.hassan@utusan.com.my
_____________________________________________________________________________________
Ulasan Saya..

Buat mase nie mmg xde kematian, tapi penularan masih berlaku..
jadi sy sarankan, sume keluar ke tempat2 awam, pakai la topeng..
same2 lah kte menghalang penularan nie.. suka tak?

25 Tips Terbaik Untuk Kekal Dengan Pasangan Anda

1. Jaga Penampilan Diri, Kerana semua Orang Suka Dengan Kekemasan & Kecantikan, Persepsi Pertama Adalah Sangat Penting & Jangan Tonjolkan keburukkan Anda Pada Awal Pertemuan.

2. Ikhlas dalam Memulakan Perhubungan, jangan Malu Untuk Jadi Diri Kamu Sendiri, Bukannya Berlakon dan Berlagak Seperti Orang Lain yang Akhirnya Akan Menjerat Diri Sendiri

3. Ketika berinteraksi dengan si dia, jangan lupa menggunakan bahasa tubuh seperti gerakan tangan, renungan mata dan tunjukkan minat ketika si dia sedang bercakap.

4. Sentiasa Berfikiran Positif, Datang Untuk Bertemu Si Dia Dengan Penilaian Yang Kosong Dan Tidak Curiga, Dengan Berfikiran Positif Anda Lebih Mudah Menerima Seseorang.

5. Ketika Anda Berinteraksi Dengan Si Dia, Jangan lupa Menggunakan Bahasa Tubuh Seperti Gerakkan Tangan, Renungan Mata Dan Tunjukkan Minat Ketika Si Dia sedang Bercakap.

6. Elakkan Mengguna Perkataan Berunsur Negatif Seperti (Saya Tidak Suka). Lebih Baik Bercerita Tentang Kesukaan Masing – Masing. Gunakan Ayat positif Seperti (Saya Suka).

7. Pada Pertemuan Pertama, Jangan Fokuskan Perbualan Tentang Masalah, Kesibukan Kerja Dan Sebagainya. Si Dia Tidak Datang untuk Berasa Sedih, Maka GembirakanLah Si Dia.

8. Jangan Kedekut Dengan Kata Pujian, Berikan Pujian Seikhlas Hati Anda Tapi Jangan Sampai Berlebih-Lebih. Anda Boleh Memuji Warna Bajunya, Rambut, Kasut Dan Sebagainya.

9. Tunjukkan Yang Anda Mengambil Berat Terhadap Pasangan Anda, Tolong Dalam Perkara – Perkara Kecil Seperti Mengangkat Beg, Membuka Pintu. Ini Menunjukkan Yang Anda Prihatin.

10. Jangan Bersikap Sombong, Sebaliknya Jangan Abaikan Unsur Humor. Ini Memberi Tanda bahawa Anda Boleh DiDekati Dan Bersikap Terbuka Untuk Menerima Hubungan Baru.

11. JIka Kekasih Anda Melakukan Kesalahan, Beri Dia Peluang Untuk Memberi Keterangan. Mungkin Dia Ada Alasan KUKUH Atas Perbuatannya, Jangan Sampai Anda Yang Malu Sendiri.

12. Apabila Anda Melakukan Kesalahan, Jangan Malu Untuk Mengakuinya. Ringan Mulut Untuk Mengucapkan Perkataan Maaf. Tunjukkan Keikhlasan Dan Jangan Sekali-Sekali Mengulanginya.

13. Cari Waktu Yang Sesuai Untuk Membincangkan Masalah. Persekitaran Atau Iklim Komunikasi Yang Baik, Dapat Mempengaruhi Perbincangan Dan Kaedah Penyelesaian Masalah.

14. Ketika Membincangkan Sesuatu Masalah, Jangan Gunakan bahasa Tersurat. Lebih Baik Berterus-Terang Supaya Pasangan Anda Faham Akan Perkara Yang Hendak DiSampaikan.

15. Jangan Terlalu Menunjukkan Yang Anda Adalah Sangat Baik & Sempurna. Dengar Dahulu Penjelasan Kekasih Anda, Walaupun Dia Bersalah & Lebih Baik Bersikap Merendah Diri.

16. Ketika Membincangkan Sesuatu Masalah, Tumpukan Kepada Masalah, Persoalan Dan Jalan Penyelesaian, Bukannya Dengan Menyalahkan Atau Menunding jari Kepada Sesiapa.

17. Jangan Sekali-kali Membandingkan Kekasih Anda Dengan Orang lain, Terutamanya, Bekas kekasih Mahupun kawan-Kawan Baik Anda, Seolah-Olah anda Lebih Mementingkan Mereka.

18. Semua Orang Mempunyai Ego. Hormati ego kekasih Anda Dan Jangan Merendahkan Ego Kekasih Anda Dihadapan Orang Ramai. Jika Dia sedang Marah, Lebih Baik Berdiam Diri.

19. Gunakan Daya Pujukan Yang Tinggi Semasa Menangani kekasih Yang Sedang Merajuk. Gunakan Kata-Kata Dan Janji-Janji Manis. Tetapi Ingat! Jangan Menabur Janji.

20. Setiap masalah Harus Diselesaikan, Bukannya Ditinggalkan Dengan Alasan (Lupakan Saja). Suatu Hari Nanti, masalah Itu Akan Berbangkit Dan Membawa Masalah Baru Yang lain.

21. Biarkan semua kenangan pahit itu berlalu kerana di sebalik itu pasti tersembunyi hikmahnya. Bersyukur atas ujian ini menjadikan kita lebih tabah dalam kehidupan.

22. Gunakan ganti nama yang mesra anda & diri sendiri. Panggil dia dengan Nama yang lain daripada yang orang gunakan. ini memberi keistimewaan kepadanya.

23. Kekasih anda juga mempunyai rakan-rakan. Oleh sebab itu, saling mempercayai dalam hubungan adalah penting dan jangan terlalu mengongkong dalam kehidupan sosialnya.

24. Ajaklah kekasih anda melakukan aktiviti rekreasi bersama-sama, seperti berkelah, bermain boling, jogging dan sebagainya. Aktiviti seperti ini dapat mengeratkan hubungan anda.

25. Dekati hobi kekasih anda , dan cuba melibatkan diri dengan hobi tersebut. Ini akan mengeratkan hubungan anda kerana anda mempunyai aktiviti yang dapat dilakukan bersama. suka tak?

Ayat2 romantik Pasangan suami isteri

Shopping
Awal Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Jom..dari duduk rumah, bosan plak..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “Abang penat laaa..Ayang pergi sendiri laaa..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Jom kita pergi shopping”
Suami : “apa la shopping, buat habis duit jer..”

***

Makan
Awal Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “OK..no problem..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Awak tak boleh masak ke ?”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Hari ini kita makan kedai ye..”
Suami : “Lebih baik kawin lain yang boleh masak untuk abang”

***

Anak
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang mengandung.. ”
Suami : “Abang tak sabar nak lihat anak kita..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Abang tolong buat susu anak..”
Suami : “Abang mengantuk laa..ayang buat laaa..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Cuba awak tegur anak tu sikit..”
Suami : “Haiii..anak awak..awak ajelah yang tegur…”

***

Kerja Rumah
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “OK..no problem..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye…”
Suami : “Saya penat, awak ajelahh yang buat..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang masak, abang kemas rumah ye..”
Suami : “Awak tak boleh buat keee..”

***

Hadiah
Awal Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Apa yang ayang inginkan..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Setiap tahun saya berikan…tak cukup lagi ke ?”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Sempena hari jadi saya, abang nak hadiahkan apa ?”
Suami : “Tak payah le hadiah-hadiahhhhh. …”

***

Masak
Awal Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “takpe, biar abang masak..”

Pertengahan Perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “masak jer la apa2 jer..”

Penghujung perkahwinan
Isteri : “Ayang tak pandai masak..”
Suami : “awak ni memang pemalas..”

Romantik ke ni???

Ape2 pun sayangku nieya..
Sy X macam nie taw..
kamu tahukan.. suka tak?

6 Golongan Wanita yang mudah Di Tipu

Terdapat beberapa golongan wanita yang sangat mudah untuk ditipu oleh lelaki. Disini saya senaraikan 6 golongan wanita yang lebih cenderung untuk ditipu oleh kaum lelaki. Jadi hati-hati la yea.

1 .Golongan yang Terlalu Mudah Mempercayai Kepada Lelaki

broken-heartInilah dikatakan cinta itu buta lagi membutakan. Mungkin kerana terlalu sayang wanita meletakan 100% kepercayaan kepada pasangannya. Ini bukan bermaksud untuk anda jangan percaya kepada pasangan anda tetapi biar berpada-pada. Jangan pulak jadi cemburu buta ini lagi susah. Jadi sentiasa menggunakan akal fikiran anda dengan bijak dan mungkin juga hanya perlu mempercayai 90% kepada lelaki.

2. Golongan Wanita yang Terdesak Untuk Berkahwin

Golongan ini bukan nak kata sangap tapi oleh disebabkan usia sudah lanjut jodoh pulak belum sampai. Ini menjadikan wanita mula terdesak untuk berkahwin nanti takut pulak di gelar “Andartu”. Walaupun terdesak untuk mencari pasangan hidup anda perlu lebih berhati-hati dan jangan mudah terpedaya.

3. Golongan Wanita Suka Bersosial

Sosial yang dimaksudkan ialan golongan wanita yang suka berfoya-foya sepert clubbing,parti,disko dan mempunyai pemikiran “Hidup Hanya Sekali” Semua perkara nak dirasa.

4. Golongan yang Tidak Mementingkan Ilmu

Ilmu yang dikatakan ini bukan lah ilmu pelajaran seperti kita belajar di Universiti. Ilmu yang dimaksudkan ialah ilmu atau pengetahuan dalam konteks percintaan, perkahwinan dan juga tentang hala tuju kehidupan anda. Menerusi bahan bacaan banyak perkara boleh dipelajari.

5. Golongan Wanita yang Memandang Rupa Paras dan Harta Benda

Ramai golongan wanita mudah untuk jatuh cinta kepada lelaki yang hensem dan kacak atau yang berduit. Tidak salah untuk jatuh hati kepada golongan seperti itu tetapi anda perlu tahu yang anda perlu untuk kena membuat persiapan untuk pertahanan diri anda. Jika dengan lelaki yang tidak hensem pun mudah ditipu inikan pula dengan yang hensem. Nak dibuang sayang nak disimpan sakit.

6. Golongan Wanita yang “Redha”

Walaupun dah selalu makan hati dan dah banyak kali pasangan kantoi curang tetapi tetap mengharapkan pasangan berubah. Bukan setakat makan hati berulam jantung tapi dah sampai makan tangan berulam kaki dah pun tetapi masih redha apa yang terjadi. Menerima seadanya la katakan. Kalau terus redha memang selalu kena tipu la jawabnya suka tak?

How Much Friendster,Facebook and Myspace Earn Money a Month/Year from you??

Do you know…

1) Myspace makes almost $25 million a year

2) Friendster makes $20 million

3) Facebook makes over $8 million a MONTH from advertising alone.

WE, the users do not get any of this money, even though WE are the ones making the pages, writing the blogs and uploading the photos!

http://lan89.blogspot.com/ suka tak?

Sila Lah Add...

Sila La add tuk sume social network dibawah :-

myspace
friendster
facebook
twiter
YM

By using:-

qazputra@yahoo.com

And to kawan2 dan teman2 sume sila Comment dan tinggalkan email anda disitu...
sbb nnt sy nak add kamu juga...
suka tak?

Ape Bende Aku post nie...


E-jariah.Net


Beri Sekali terima banyak kali dengan E-Jariah.Net!!Klik disini untuk memulakannya!!



RAHSIA MENDAPATKAN PULANGAN YANG BERGANDA TANPA HENTI!! SUNGGUH HEBAT!!

Apabila anda menyertai program ini (dengan pelaburan yang begitu kecil untuk sekali sahaja iaitu RM50…lebih murah drp bayar Astro setiap bulan!), anda akan meletakkan diri anda di tempat yang kelima.
Seterusnya anda akan memiliki website yang serupa tetapi diatas nama anda sendiri (lihat dalam kotak hijau di bahagian paling atas..."Laman web ini milik"..(nama, no kontek dan email anda akan berada di sini). Sekarang anda boleh mula melakukan promosi untuk menggandakan pelaburan anda.,
Di bawah ini saya berikan contoh keupayaan menggandakan pelaburan anda...

Kita ambil langkah yang paling mudah terlebih dahulu. Ajak 5 rakan terdekat anda utk menyertai program ini. Sekiranya anda berjaya mengajak 5 rakan anda, anda telah balik modal. (setiap seorang membayar RM10 ke akaun anda – 5 rakan x RM10 = RM50)

Kemudian, jika setiap seorang dari 5 rakan anda tadi melakukan perkara yang sama seperti anda (semua pasti nak dapat balik modal kan??), hasilnya akan jadi begini:

5 rakan anda menyertai x RM10 = RM50 (anda di level 5…dah balik modal!!)

5 rakan anda ajak 5 rakan mereka = 25 org x RM10 = RM250.00 (anda di level 4)

25 org ajak 5 org baru = 125 org x RM10 = RM1,250.00 (anda di level 3)

125 org ajak 5 org baru = 625 org x RM10 = RM6,250.00 (anda di level 2)

625 org ajak 5 org baru = 3,125 org x RM10 = RM31,250.00 (anda di level 1)

Ini bermakna, jika setiap orang mengajak hanya 5 rakan mereka sahaja, anda akan menjana pendapatan keseluruhan sebanyak RM39,000.00!! Hebat bukan?? Dan semua yang menyertai program ini di bawah anda juga akan berupaya memperolehi hasil yang sama seperti anda dengan hanya melakukan perkara yang sama sepertimana yang anda lakukan. Bukankah benar ini konsep jariah…kita saling membantu sesama kita, dan sama-sama menikmati hasil yang lumayan??

Contoh di atas hanyalah jika seorang cari 5 orang sahaja…cuba anda bayangkan sekiranya anda berjaya memperolehi lebih ramai untuk menyertai program ini. Bukankah begitu ramai pengguna internet di Malaysia hari ini. Berapakah pulangan yang mampu anda perolehi??

Bagaimana nak cari orang???? Saya pasti inilah antara soalan yang bermain di fikiran anda sekarang ini. Sertai forum e-jariah, kerana di sana terdapat pelbagai maklumat tentang bagaimana caranya untuk memperhebatkan promosi anda.
Banyak promosi = Banyak dapat kawan = Banyak pulangan!!

Jangan berlengah lagi!! Jadikan diri anda sebagai VIP bersama E-Jariah dan anda boleh bermula untuk menjana pendapatan yang hebat. Jadi Sila layari :-

http://www.e-jariah.net/qazputra suka tak?

Kekejaman Dokter GiGi..



beberapa bulan yang lepas..
gigi rase x selesa..
so niat dia hati nak g jumpe dokter gigi..
nak cek gigi sane sini..

So ari nie g la outing g klinik gigi..
aku pun kata nak dokter...

LAN said:-
"sy nak cek seluruh gigi sy,
so dokter cek, 1 by 1... all of them..

Dokter said(sambil cek):-
"ok,Mmm.. ade 2 lubang kecil n kne cuci.."

Nie kali pertama ngan beraninye g klinik gigi..
sebelum nie, xmau g.. takut jarum... huhu..
dokter pun mula tampal.. rase geli2 nyilu2 sikit..
ohw.. xpe la nie.. x skt kot.. haha..

bila die nak cuci..
pergh.. gle arh.... tuhan je yang tahu..
Mane x, dokter kata cara aku berus gg salah..
then dah sejak dari skolah rendah last gg dicuci..
pergh.... SAKIT + NYILU + AH!XTAHU NAK KATA RASE APE LAGI..


Separuh jalan dokter stop,
die g kat pesakit sebelah pulak..
time aku rase loya2..
duduk xkene.. baring pun x kene..
last2, aku rase nak muntah..
NAH!! amek kau dokter(tp xkene die pun)..
akak nurse bagi bekas nak muntah..
haha macam taw je die tue..

Dokter kata u xboleh tgk darah ke??
setahu aku, aku x kesah pun tgk darah...
cume pk2 balik, aku rase aku xleh kene...
xleh kene alatan2 dokter nie..
nnt loya+rs khayal2+rs nak pitam..

lepas kembali reda,
dokter pun teruskan kerje die di GiGi aku..
setelah selesai.. macam biasa lah..
dgr dulu nasihat dokter...
then beli segala ubat yang dokter suro..
then pay my bill N go back to UiTM... suka tak?

Kejutan!!

Happy Birthday to me... 27-7-2009
Dah 20 tahun da aku sekarang...
macam x sangka, n macam rase aku nie masih 18..
haha...

mlm kejadian ramai la yang wish..
but anyway, first time during birthday ade GF..
so abit fun...
senarai name yang wish bila tepat jam 12...

1.Nieya sayang [ i <3 u ]
2.Adik Nieya
3.Fiza - uitm
4.Dyla - smktsm
5.Zaza - uitm
6.Miera - uitm
7.Suraya - smktsm
8.Tyna - smktsm (pukul 6 pagi)
9.Wany - uitm (pukul 2 ptg)
10.mia - uitm
11.Elmy - uitm
12.shiela - uitm
13.Naziratul - uitm (lepas aku call 7 ptg)
14.hafis - uitm
15.MuGEELah - uitm
16.Myedzatul - smktsm
17.wany - smktsm

nasib baek Nieya sms awal sikit..
if x lambat 10 saat, msg dari adik n fiza samabi dulu...
tue yang dalam senarai..
yang x di nyatakan tue maaf la ea..
MMmm.. ari yang x berape ok,
ye la plan nak sambut tapi tegendala..
so kat rumah xkemanu pun.. hrumm..
Family xde wish pun.. N mereka xpernah wish pun..
so xkesah sgt...

ptg tue beli KFC belanje adik2 n mak...
tgg ayah n abg xde baru g beli..
coz low budjet, n mereka berdua kan ade wit sendiri..
so nak makan xkan la adik/anak nak belanje??
sedangkn mereka bleh g makan lagi sedap dari ni sorang2..
haha,, jahat kan??

klu korang x paham family aku, DONT JUDGE ME!!
so xtahu jgn nak buat CERITERA ANDA SENDIRI!..
tapi my nieya syg mengerti, so die akan lebih faham..

plan nak sambut..
first time nak sambut kot..
haha, dah 20 thn x pernah sambut bufday..
tapi malang nye h1n1 tibe tanpa di undang..
plan x jadi.. tapi ape2 pun..
aku dapat kejutan dari my nieya sayang..

nak tahu?? tgk la dibawah...



Yang Nie Perfume dalam nye..




Yang nie album gambar kami ber2..
nak tgk?? dapat pulak... =P




coklat sume sekali ade 5 jenis..
lagi 3 dah makan dulu.. xsempat d gambar kan...




bantal peluk...
lembut jer...




Baju N Tie...
Ramai bdk kelas perasan bj baru..
ade 2 3 je yang aku kata tue adiah bufday..




Baju nie ngam2 badan je..
huhu.. so pakai kat bilik je...




Nie la kotak yang besar tue..



suka tak?

H1N1 Perosak Segalanya....

27-7-2009...
sepatut nye...
Aku g Jumpe Nieya kat *****...
aku n Nieya, nak sambut bufday aku...
aku XPERNAH sambut bufday...
so its mean its the first time lah..
but then, ble SMS jam 10.30pagi yang "langit" dapat..
"weh uitm johor cuti"kata langit..
WTF!!!.. aku xnak balik!!! oh tidak!!!
cepat2 aku call nieya...
Hati jadi xtentu arah..
bengang N marah N sgt sedih....
ah... geram betul... skt jiwa...
so aku terpaksa la balik umah..


nieya said:-
sayang.. xpe la, kte pilih tarikh laen utk sambut kay...
kamu balik la ea syg..


lan said:-
waa... sedih sedih sedih.....


Bdk Kolej said:-
[Jerit2] Trima kasih babi sbb bg aku cuti!!
[Jerit2] haha!! part 3 N part 1 tinggal!!


Dalam Hati said:-
Bufday plan yang pertama dalam hidup aku..
dan bufday plan yang pertama musnah!!!
Its all Bcoz Of You, H1N1...

T E R I M A K A S I H ! ! !
H 1 N 1.... suka tak?

Khabar dari Cik ada...

http://rabiapalace.blogspot.com/

Cik ada ade post sedikit coretan,,
utk tahu cerita sebenarnye g la bace kat blog die...

http://rabiapalace.blogspot.com/ suka tak?

Aku Budak baik Tapi Xngaku baik.

macam yang korang sume tahu,
mane ade orang baik mengaku die baik kan?

so aku x ngaku la aku baek...

tapi yang pelik nye,
orang kata kat blog aku nie baek..
tapi kat depan2 aku nie pelik...

so mane 1 aku nie??
Mmm...



p/s:- syg..Ape yang kamu tahu tentang diriku, itulah diriku yang sebenar.. suka tak?

Laju ker?

39 perkataan

Speed test

suka tak?

mekaceh to all.....

dengan penuh gembiranya..
follow aku dah sampai 50 orang..
thx for following my blog..
pasni aku akan lebih gigih lagi berbloging.. suka tak?

E-Jariah, Bantu-Membantu same2 dapat...


Beri Sekali terima banyak kali dengan E-Jariah.Net!!Klik disini untuk memulakannya!!



Beri Sekali terima banyak kali dengan E-Jariah.Net!!Klik disini untuk memulakannya!!


suka tak?

E-jariah.net


Beri Sekali terima banyak kali dengan E-Jariah.Net!!Klik disini untuk memulakannya!!



Beri Sekali terima banyak kali dengan E-Jariah.Net!!Klik disini untuk memulakannya!!


suka tak?

One Drop Perfume

semalam mak tgk WHI kat tv3...
org dalam tv kata die jual benda
nie untung sampai 50k sebulan,
aku bukan x percaye, aku tahu tue mmg betul...

2 3 ari b4 aku dapt tahu mane nak amek supplier..
cakap kat mak, mak kata xpayah jual la.. x untung..
then pas tgk whi tue mak kat untung g la jual..
Mak kasi modal...

aku pun pk kan semula..
ble tanye bdk2 kolej,
tiap kolej dah pernak org jual..
tapi diorang tampal fleyer je..
tak tahu la bergerak ke x..

aku bincang ngan wany(share patner)
die kata pun macam tue..
takut xde orang nak beli...

cara aku nak jual,
aku bli 1 buat sample,
then runner amek order,
1 week aku kumpul amek order n deposit..
then aku g amek barang, pastu deliver..

tp akan berhasil ke??
korang tlg bagi pendapat..

HARUS AKU BUAT BuSINESS INI atau tidak.. suka tak?

Ym dgn insan tersayang






same2 melukis... kan sayang??
haha...
comel nyer....

P/S: sayang kamu....
suka tak?

Luahan kata hati...


Sayang..
andai hatimu terluka, aku lah penyebabnya..
andai hatimu terguris, aku lah puncanya..
andai hatimu kecewa, aku lah datangnya..
andai hatimu sedih, aku lah pesalahnya...
ia terjadi kerna lekanya aku berbicara...

tapi sayang..
bukan diri ini sengaja menyakiti mu..
bukan diri ini suka melukakan mu..
ia berlaku tanpa aku sedari..

namun sayang..
aku tetap menyayangi mu..
aku tetap merindui mu...
aku tetap menyintai mu...
kerna kaulah kekasih hatiku...

duhai sayang....
takkan ku biar kau bersedih...
takkan ku biar kau menangis..
takkan ku biar kau terus terluka..

sayang...
perlahan- lahan ku tenangkan mu..
beratur - atur ku susun jari ku...
semuanya kerna satu perkara...

Maafkan kesilappan diriku...
bukan maksud hatiku berbuat begitu...

Hanya aku cinta pada mu.........

p/s: aku sayang die...
suka tak?

Card



Try Reka tapi nampak macam ade yang kurang..
MMmm.... entah la....
hentam je la....
suka tak?

Wajah Baru!!

Di Sebab kan beberape masalah ngan logo yang lame, 
aku bertukar ke logo yang baru.. 
lebiH simple N Smart!

HArap MAkLum....




YANG BARU!!




YANG LAME...
suka tak?

Aku cinta kamu

Sayang..

x taw nak post ape...
so trime la pic nie...
ku edit waktu mengenangmu...

hatiku sayu..
tanpa kamu yang slalu menenangkan ku...
tanpa kehadiranmu disisiku..
tanpa suara kamu tiap waktu...
tanpa belaian kamu dihati kecil ku..

namun,,
apa daya diri,
kau disana aku sini,
walau apa pun kau tetap ku nanti..
kerna hanya kau yang ku cintai...



suka tak?

Sayang....

sayangku,
kamu tahu bahawa aku amat sayang pada kamu,
kamu tahu juga bahawa aku juga sgt cintakan kamu...

kasihku....
ku tahu kamu x mahu kamu di luka,
begitu juga aku xmahu dilukai,
kita berdua sama, 
tidak mahu lagi disakiti,
maka semarakan lah perasaan cinta hati kita ini,
bukan takat disini, tapi disetiap sisi...

cintaku..
Renunglah mata ku..
dekatilah hatiku..
rasailah jiwaku..
Lupakan sekalian disekitar kita, 
kerana ruangan ini.... 
hanya untuk:-
aku dan kamu


Hanya aku cintakan kamu sayang..




Aku cinta+sayang+kasih+rindu pada mu...
suka tak?

To - My sayang

Bisik kU Pada Mu..

Sayang..
Usah selubungi dirimu dari kesedihan..
jahui dirimu dari kesunyian...
hindari hatimu dari kegelapan...

sayang...
kenalilah hatiku...
percayalah pada ku...
hanya aku cinta padamu...
>>Aku DaN KAmu<<
suka tak?

Salam rindu+sayang buat mu...

Mmmm... Rindu nyer kat kamu!! suka tak?

Rindu

Mish you syg..!!!!
suka tak?

Tawaran pekerjaan Pekerjaan sambilan Cuti Sem.....

Modal Diperlukan RM45 aje..... 

perlu cari org masuk bawah korang baru bleh dapat insentif nyer.. 

N korg bleh dapat komisyen sehingga 4 level..
Level 1- 20 orang
Level 2- 400 orang
Level 3- 8000 orang
Level 4- 160 000 orang....

setiap 1 orang yang d masukkan korang akan terima RM 10.... sooo.....

Level 1- 20 orang RM200
Level 2- 400 orang Rm4 000
Level 3- 8000 orang Rm80 000
Level 4- 160 000 orang.... Rm1 600 000

Nak full kan tempat downline mmg payah kan??
Tapi cuba fikir klu 100% korang dapat RM1,684,200 
cube if korang dapat buat 10% je dari atas tu?? = Rm168,420  betul x??? 


if korang bergerak secara couple pun boleh same2 dapat wit..
aku ade plan stategie die.. mmg 2 2 orang yang masuk akan same2 dapat insentifnye...
contoh korang ngan awek/pakwe korang... same bleh dapat insentif nyer... aku akan ajar kan caranya,,,..





bawah nie aku sediakan bukit utk korang tengok...

nak Tanye sila Sms:-
017-3009690 - Lan 
suka tak?

Meneruskan lagi program Jana Duit

RM45 aje.....

korg bleh dapat komisyen sehingga 4 level..
Level 1- 20 orang
Level 2- 400 orang
Level 3- 8000 orang
Level 4- 160 000 orang....

setiap 1 orang yang d masukkan korang akan terima RM 10.... sooo.....

Level 1- 20 orang RM200
Level 2- 400 orang Rm4 000
Level 3- 8000 orang Rm80 000
Level 4- 160 000 orang.... Rm1 600 000

if korang bergerak secara couple pun boleh same2 dapat wit..
aku ade plan stategie die.. mmg 2 2 orang yang masuk akan same2 dapat insentifnye...

bawah nie aku sediakan bukit utk korang tengok...










( KLIK PADA GAMBAR UTK ENLARGE)






( KLIK PADA GAMBAR UTK ENLARGE)


Bukti yang ni adalah EMAIL aku sendiri bkan email orang laen...


More information at;

http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra

http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra suka tak?

Knp Korang Pk lame sgt?? Bukti dah aku kasi...

RM10 BAKAL MENCURAH-CURAH MASUK KE AKAUN ANDA:..

Salam Sejahtera Sahabatku Semua,

Berita Terkini kepada yang ikhlas dan yakin kepada konsep kerjasama bagi membantu sesama kita, Tiada hasil TANPA usaha.

Hanya RM45 je... sesuai untuk sesiapa sahaja, asalkan ada account bank. Maybank ke, CIMB ke,HSBC ke, RHB ke, BSN ke, Bank Islam dan lain-lain.

Klik sini untuk join PERCUMA dahulu www.binaharta.com?id=qazputra
Klik sini untuk join PERCUMA dahulu www.binaharta.com?id=qazputra
Klik sini untuk join PERCUMA dahulu www.binaharta.com?id=qazputra

Kebaikan sistem e-dermawan.

  1. Duit terus masuk akaun kita
  2. Tak perlu bayar keseluruhan duit pada admin - kebanyakan sistem force matrix bayar pada admin.. admin makan sorang.
  3. E-dermawan Malaysia, admin hanya ambil RM5.00 - menguruskan laman web dan semua transaksi dengan jujur dan ikhlas, menyediakan koleksi ebooks, dan sebagainya.
  4. Tak perlu ubah suai mana-mana isi dalam web sebab admin buat semuanya. Spilover selepas menaja 10 orang, limpahan downline dari upline =)

NAMPAK SAJA KECIL TAPI INCOME BESAR!!! Sambutan amat PANAS!!

Usah tunggu lama-lama, Bertindak Segera!

TIADA ISTILAH YURAN SEKALI SEUMUR HIDUP... jika istilah itu digunakan, apa hal orang yang join terkemudian... melopong ler jawapnya.. sebab itu ada spilover, siapa yang dah terkeluar, join semula.. bantu member-member baru..

P/S: BERAPA RAMAI RAKYAT MALAYSIA MENGGUNAKAN ONLINE BANK ???
2 /4 /6/ 10 JUTAAA!!
MEREKALAH BAKAL PROSPEK ANDA NANTI!!

Kenapa masih berfikir?? cuba dulu dan ajaklah kawan2.. ingat tu, SPILOVER maksudnya, kalau kita tak berjaya lagi mencari downline, upline kita boleh membantu membahagikan downline kepada kita. tapi jangan la tunggu menganga je. rajin-rajin la promosi untuk mencari downline. bukan susah pun kan..

suka tak?

Jgn Lepaskan Peluang!!


Believe or Not only RM45 can get RM1.6 Million?

More information at;

http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra

Only RM45, just give yourself a try.

If 50% = RM840,000.00
If 10% = RM160,000.00

If only 10 peoples join in your group = RM100 already earn RM55


Loose all = only RM45

*At least you give yourself a try.

(will you bankrup because of RM45?)

Today you help other, tomorrow everyone help you.

This concept is helping each other.


* If you are not interested please ignore this post.

suka tak?

Jgn Terlambat Kerana masih Sempat!!

Salam Semua...

kali ni aku dah save kan bukti kukuh yang program yang aku tawar nie x tipu..
korg tgk la sendiri...
ni e mail tadi, aku print srcreen kan.. korang tgk la sendiri..
xkan tue pun aku na tunjuk..


( KLIK PADA GAMBAR UTK ENLARGE)







Bukti yang ni adalah EMAIL aku sendiri bkan email orang laen...

More information at;

http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra


So sekarang trpulang kat korang,
nak percaye ke x?? percaye?? x??
xkesah la..
aku just offer..
xpakse...
aku x rugi ape2 pun..

WEKK!!!... =p

suka tak?

Cara anda dapat duit

Anda
[0]

|
kawan2 yang korang jemput join
[1]

|
kawan ko jemput org laen
[2]

|
org lean tadi jemput org lagi satu
[3]

|

Org lagi satu jemput rakan die
[4]




ok skrg nampk x?? korang akam dapat faedah sehingga 4 level kebawah.. n faedah nye tetap RM10...
so akan melambak la rm10 demi rm 10 yang akan masuk dalam akaun korang,,
tu pun ble korang masuk la....amat mudah je..
korg cari 4 5 org dah pulang lek modal yang korang kuarkan,,,
so if nak duit lebih cari la lagi ramai org...
nak lebih duit downline tue korang suro diorang pun bergerak..
so makna nyer,, ble korang bergerak,,
DUIT PUN AKAN BERGERAK MASUK AKAUN KORANG!!


More information at;

http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra

suka tak?

Cara anda dapat duit


suka tak?

Nak Buat Duit

Believe or Not only RM45 can get RM1.6 Million?

More information at;

http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra
http://www.binaharta.com?id=qazputra

Only RM45, just give yourself a try.

If 50% = RM840,000.00
If 10% = RM160,000.00

If only 10 peoples join in your group = RM100 already earn RM55


Loose all = only RM45

*At least you give yourself a try.

(will you bankrup because of RM45?)

Today you help other, tomorrow everyone help you.

This concept is helping each other.


* If you are not interested please ignore this post.

suka tak?

Untuk apa perlu berfikir lagi...cepat2 buat keputusan sebelum terlambat...

RM10 BAKAL MENCURAH-CURAH MASUK KE AKAUN ANDA:..

Salam Sejahtera Sahabatku Semua,

Berita Terkini kepada yang ikhlas dan yakin kepada konsep kerjasama bagi membantu sesama kita, Tiada hasil TANPA usaha.

Hanya RM45 je... sesuai untuk sesiapa sahaja, asalkan ada account bank. Maybank ke, CIMB ke,HSBC ke, RHB ke, BSN ke, Bank Islam dan lain-lain.

Klik sini untuk join PERCUMA dahulu www.binaharta.com?id=qazputra
Klik sini untuk join PERCUMA dahulu www.binaharta.com?id=qazputra
Klik sini untuk join PERCUMA dahulu www.binaharta.com?id=qazputra

Kebaikan sistem e-dermawan.

  1. Duit terus masuk akaun kita
  2. Tak perlu bayar keseluruhan duit pada admin - kebanyakan sistem force matrix bayar pada admin.. admin makan sorang.
  3. E-dermawan Malaysia, admin hanya ambil RM5.00 - menguruskan laman web dan semua transaksi dengan jujur dan ikhlas, menyediakan koleksi ebooks, dan sebagainya.
  4. Tak perlu ubah suai mana-mana isi dalam web sebab admin buat semuanya. Spilover selepas menaja 10 orang, limpahan downline dari upline =)

NAMPAK SAJA KECIL TAPI INCOME BESAR!!! Sambutan amat PANAS!!

Usah tunggu lama-lama, Bertindak Segera!

TIADA ISTILAH YURAN SEKALI SEUMUR HIDUP... jika istilah itu digunakan, apa hal orang yang join terkemudian... melopong ler jawapnya.. sebab itu ada spilover, siapa yang dah terkeluar, join semula.. bantu member-member baru..

P/S: BERAPA RAMAI RAKYAT MALAYSIA MENGGUNAKAN ONLINE BANK ???
2 /4 /6/ 10 JUTAAA!!
MEREKALAH BAKAL PROSPEK ANDA NANTI!!

Kenapa masih berfikir?? cuba dulu dan ajaklah kawan2.. ingat tu, SPILOVER maksudnya, kalau kita tak berjaya lagi mencari downline, upline kita boleh membantu membahagikan downline kepada kita. tapi jangan la tunggu menganga je. rajin-rajin la promosi untuk mencari downline. bukan susah pun kan..

suka tak?

To - Nieya
















During our FIRST date last Sunday...


"Your hand looks empty...
lest go see some thing that can suit urs.."

"Eh.. how about this...
This look nice.. do u like it ***??"

"Ya, sure this one looks fine with me"

"ok, then.. MMmmm.. pak cik how much 4 this??"



Thanks.. even we meet in a short while.. But Its mean a lot to me...
Hope there is time for us to see, just like last sunday...
Miss you so much... suka tak?

Pages